Aktualitet

🟣kryeministri Edi ramA: BILANCI i 1 VITI pĂ«rpjekje pĂ«r RindĂ«rtimin

🟣 BILANCI i 1 VITI pĂ«rpjekje pĂ«r RindĂ«rtimin (megjithĂ« futjen nĂ« mes tĂ« Covidit e tĂ« mbylljes sĂ« pĂ«rgjithshme nĂ« pranverĂ«, e cila krijoi njĂ« pengesĂ« tĂ« madhe e tĂ« pashmangshme duke spostuar nĂ« kohĂ« disa procese, sidomos me donatorĂ«t) Ă«shtĂ« sidoqoftĂ« njĂ« arsye e fortĂ« krenarie sot, kur nga financimi me fondet e qeverisĂ« shqiptare dhe puna e palodhur e 24.800 punĂ«torĂ«ve, si edhe falĂ« pĂ«rkushtimit tĂ« institucioneve qendrore e vendore tĂ« pĂ«rfshira, kemi sipas radhĂ«s kĂ«tĂ« pasqyrĂ« tĂ« situatĂ«s aktuale:

Në Durrës:

‱ Angazhuar 30 kompani me 4,208 punĂ«torĂ« nĂ« kantiere

‱ NdĂ«rtuar 5 shkolla e kopshte dhe 6 nĂ« ndĂ«rtim e sipĂ«r. Nisin sĂ« shpejti edhe 19 shkolla e kopshte tĂ« tjera, nga tĂ« cilat 3 me fondet e qeverisĂ« shqiptare dhe 16 me fondet e donatorĂ«ve

‱ 50 banesa drejt pĂ«rfundimit dhe 350 tĂ« tjera nĂ« ndĂ«rtim e sipĂ«r. Nisin sĂ« shpejti edhe 380 banesa me fondet e qeverisĂ« shqiptare dhe 2000 apartamente me financim nga Emiratet e Bashkuara

‱ KanĂ« pĂ«rfunduar riparimet e 145 pallateve me dĂ«me tĂ« lehta. Po riparohen mjediset e pĂ«rbashkĂ«ta nĂ« 458 pallate me dĂ«me DS2 – DS3 dhe sĂ« shpejti nis riparimi i tyre nĂ« 157 pallateve tĂ« tjera tĂ« kĂ«saj kategorie, si edhe rikonstruksioni i thellĂ« i pallateve me dĂ«me DS4

‱ 9,655 familje janĂ« financuar me grante meremetimi tĂ« apartamenteve nga 100 mijĂ« deri ne 500 mijĂ« lekĂ«, me njĂ« total prej 3,192,050,000 lekĂ« ose rreth 32 milionĂ« USD

‱ 4,135 familje trajtohen me bonus qeraje prej muajit dhjetor 2019 deri nĂ« kthimin nĂ« shtĂ«pi

‱ Po punohet sĂ« bashku me Komisionin Europian pĂ«r projektet e mbrojtjes e restaurimit tĂ« monumenteve tĂ« prekura tĂ« kulturĂ«s dhe rritjes sĂ« cilĂ«sisĂ« sĂ« shĂ«rbimit nĂ« objektet e trashĂ«gimisĂ« kulturore

‱ Po finalizohet marrĂ«veshja me qeverinĂ« franceze pĂ«r financimin e vazhdimit mĂ« tej tĂ« investimeve pĂ«r sistemin e ujĂ«sjellĂ«s-kanalizimeve tĂ« DurrĂ«sit

‱ Po kryhen vijimĂ«sisht riverifikime tĂ« mĂ«tejshme pĂ«r familje kryesisht jashtĂ« vendit qĂ« kanĂ« ngritur pretendime pĂ«r nivelin e dĂ«mit tĂ« banesĂ«s dhe askush nuk tĂ« jetĂ« kurrĂ« vetĂ«m

***çdo ditë në vijim do të mund të gjeni këtu pasqyrën e çdo bashkie sipas radhës

SiNjĂ«Familje❀

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker