Aktualitet

Alarmante në Fier, shtohen rastet e të helmuarve nga pickimi i gjarpërinjve

Rritja e temperaturave ka shtuar ndjeshëm edhe rastet e pickimeve nga insektet dhe zvarraniket helmues.

Vetem gjate javës se fundit ne spitalin Rajonal ne Fier janë paraqitur 10 raste nga pickimi i merimangës dhe 5 raste nga kafshimi i gjarprit dhe neperkes nga zonat e Cakranit, Mallakastër dhe Roskovecit.

Fermerët ne ketë periudhe janë te ekspozuar per shkak te punëve ne bujqësi. Megjithë rastet serioze, te gjithë personat e pickuar nga merimanga dhe zvarraniket i kane shpëtuar rrezikut nga vdekja.

Sipas mjekut toksikolog ne ketë periudhe helmi i zvarranikeve dhe insekteve është shume i përqendrua ndaj këshillon ata që punojnë në fushë të marrin masa mbrojtëse./tch

_____VoraNews.al________

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker