Rajoni - Bota

Fitore historike, por Macron ka polarizuar Francën

Sipas sondazheve, është e drejtë të pranohet shkalla e arritjes së Presidentit Macron. Kjo është hera e parë që një president qeverisës i Republikës së Pestë rizgjidhet.

Emmanuel Macron është presidenti i parë në kohët moderne që pasi ka drejtuar për një mandat të plotë çdo aspekt të politikës së jashtme dhe të brendshme, ka fituar sërish besimin e popullit.

Teksa shihet marrëdhënia e gjatë të Francës me qeverinë, e cila në thelb është për t’i brohoritur, pastaj për t’i larguar në rastin e pare,  kjo nuk është një arritje e mirë.

Macron e ka bërë këtë me dy metoda, e para premton shumë për pesë vitet e ardhshme, ndërsa e dyta më pak.

Rezultatet sugjerojnë se të fshehur nën masën e valëzuar të karikaturave të mediave sociale,  të pasurit arrogantë parizianë, turma e zemëruar provincial, ka miliona francezë të tipit të mesëm që mendojnë se Emmanuel Macron nuk ka qenë aspak një president i keq.

Këta njerëz vlerësojnë se papunësia nuk është më një çështje politike, kryesisht për shkak të reformave të Macron. Ata mendojnë se trajtimi i tij i Covid-it ishte kompetent dhe ata pajtohen se shtyrja e moshës së pensionit është e pashmangshme.

Burimi: BBC

VoraNews

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker