Rajoni - Bota

Kosova liron masat anti-Covid, hapen barët, restorantët, nxënësit kthehen në bangat shkollore

Qeveria e Kosovës ka liruar disa nga masat anti-Covid në vend. Telegrafi shkruan se masat e hequra i ka bërë të ditur Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia. Masat në Kosovë janë liruar për shkak të uljes së rasteve me Covid në vend.

Masat e hequra: 

Restorantet do të qendroujnë hapur deri në orën 22:00 dhe më pas mund të bëjnë vetëm shërbim me vete.

 Baret do të qendrojnë hapur deri në orën 22:00.

Kufizimi i lëvizjës do të vazhdojë të jetë i njëjtë ku nga ora 22:30 deri në 05:00 nuk do të lejohet lëvizja.

Institucionet publike dhe private në të gjitha nivelet e arsimit do të vazhdojnë mësimin në shkolla duke respektuar të gjitha masat e distancimit dhe higjenës. 

Konviktet do të lejohen vetëm me 1 student në dhomë.

Që nga fillimi i pandemisë deri tani në Kosovë janë regjistruar 101.517 persona me Covid, ndërsa 2.072 të tjerë kanë humbur jetën.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker