Vora News

Kryebashkiaku Arbana mirëpret Shefin e delegacionit të BE-së dhe ambasadorët, për inagurimin e dy godinave arsimore në Shijak.

Kryebashkiaku Arbana mirëpret Shefin e delegacionit të BE-së dhe ambasadorët, për inagurimin e dy godinave arsimore në Shijak.

Sot në Shijak u inaguruan shkolla 9-vjeçare dhe kopshti “Rilindja”, Sallmone dhe Kopshti Nr. 2 për t’i dhënë mundësinë 174 fëmijëve, 165 nxënësve dhe 18 mësuesve të zhvillojnë mësimin në godina të reja me kushte shumë të mira dhe bashkëkohore.

Për këtë aktivitet kryetari i bashkisë, Elton Arbana ka mirëpritur Shefin e Bashkëpunimit të Delegacionit të BE-së, Hubert Perr; Ministren e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi; Ambasadorët e Suedisë, Austrisë dhe Gjermanisë; përfaqësues nga ambasadat e Francës, Italisë dhe Hollandës; Përfaqësuesja e Përhershme e UNDP-së në Shqipëri Monica Merino.

Arbana shprehet se keto janë dy objekte arsimore pjesë e programit #EU4Schools të mbështetura nga UNDP, të ndërtuara sipas standardeve më të mira ndërkombëtare.
Ai falenderon EU, UNDP, Kryeministrit Rama dhe Qeverisë Shqiptare.

Postimi i plotë:

Inagurimi i Kopshtit Nr 2 dhe shkollës “Rilindja”.

📌 Sot kisha kënaqësinë të mirëprisja Shkëlqesinë e tyre, Ambasadorët:

• Mr. Hubert Perr, Head of Cooperation/EU Delegation to Albania
• Mrs. Elsa Håstad, Ambassador of Sweden
• Mr. Christian Steiner, Ambassador of Austria
• Mr. Peter Zingraf, Ambassador of Federal Republic of Germany
• Mr. Peter Japelj, Ambassador of Slovenia
• Mrs. Claire Nantier, Deputy Head of Mission of France
• Mrs. Antoaneta Donkova, Deputy Head of Mission of Bulgaria
• Rogier Nouwen, Deputy Head of Mission of the Kingdom of the Netherlands
• Mr. Hantin Bonati, Deputy Minister of Infrastructure and Energy.

📌 Të pranishëm ishin dhe Përfaqësuesja e Përhershme të UNDP-së, Znj Monica Merino, Znj. Evis Kushi, Ministre e Arsimit dhe e Sporteve.

🔸️ Kopshti nr. 2 në Shijak.
🔸️ Shkolla “Rilindje” në Sallmone.
Janë dy objektet arsimore pjesë e programit #EU4Schools të mbështetura nga UNDP, të ndërtuara sipas standardeve më të mira ndërkombëtare.

🙏 Faleminderit EU, UNDP, Kryeministrit Rama dhe Qeverisë Shqiptare.

✅ Ku ka vullnet, ka zgjidhje!

BashkiaShijak

UNDP

EU4Schools

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker