Art

Mirush Kabashi i prek të gjithë me poezinë prekëse

Mirush Kabashi është i ftuari i parë i emisionit “Shqiptarët për Shqiptarët” për këtë të shtunë.

Me një interpretim të jashtëzakonshëm, aktori i madh Mirush Kabashi i preku të gjithë në studio me një poezi për bamirësinë, të cilën po e sjellim më poshtë.

Në qofsh burr i mençur veç thelbin shiko,
Shpirti ka vler, trupin çe do.
Por kur nuk ke bujarin as nder e as virtyt
I humbur për jetë do jet emri yt.
Ai do të prehet thellë nën dhe
Dhe shpejt do te harrohet nga të gjith ne.
Pra ndihmo sa je në jetë,
Se fise e njerzia s’te kujtojnë të Vdekur, si le neveria.
E në ke pasuri, dhurat jepe,
Se neser kur të Ikësh s’do marresh gjë me vete.
Do të kesh një zemër pa plag
Ndihmoj të varfurit edhe dite edhe nate.
Buken ushqimin me vete sille
Ndihmon veten nderon familjen, bëhesh shembull i mirë.
Çke sot në dorë vendosi në pëllëmbë,
Se shpinën e dorës ha nesër me dhëmbë.
Mbuloje me rroba njeriun e shkretë
Që edhe Zoti ty të mbulojë për jetë.
Për të sëmurët trego dhemshuri,
Po se mbase një dite do sëmurësh edhe ti.
E atyre që vuajne gëzimin jepi pëshqesh,
Dhe ke për të parë ti më i lumtur do t’jesh.
E meqënëse t’i nuk bredh si lypes nëpër dyer,
Falenderoje Zotin po edhe nevojtarët mos i nxirr zëmër thyer.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker