Kuriozitet

Përgatitet pasaporta digjitale, nuk fluturon nëse nuk je vaksinuar kundër COVID- 19

Edhe nëse nuk ke dëshirë të vaksinohesh kundër covid-19, apo qeveria e vendit tënd nuk e fut atë në protokollin e vaksinimit të detyrueshëm, agjencitë e udhëtimit do ta bëjnë këtë. Fax neës ka publikuar një artikull ku thotë se e ardhmja e fluturimit gjatë koronavirusit do të thotë të mbash një pasaportë për të treguar provën e vaksinimit kundër COVID-19.

Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror është në proces të finalizimit të një pasaporte dixhitale COVID-19 që do të përfshinte informacione në lidhje me testimin e udhëtarit COVID-19 dhe vaksinimet që do të verifikoheshin nga laboratorët, linjat ajrore dhe agjencitë qeveritare, sipas një raporti të ri.

Një pasaportë dixhitale COVID-19 mund të jetë së shpejti në proces.

 “Testimi është çelësi i parë për të mundësuar udhëtime ndërkombëtare pa masa karantine. Çelësi i dytë është infrastruktura globale e informacionit e nevojshme për të menaxhuar në mënyrë të sigurt, ndarë dhe verifikuar të dhënat e provës të përputhura me identitetet e udhëtarëve në përputhje me kërkesat e kontrollit të kufirit, “tha CEO i IATA Alexandre de Juniac në një deklaratë, duke shpjeguar:” Ne po e sjellim këtë në treg në muajt e ardhshëm gjithashtu për të përmbushur nevojat e flluskave të ndryshme të udhëtimit dhe korridoreve të shëndetit publik që po fillojnë punën. “

Pasaporta COVID-19 do të siguronte një itinerar shëndetësor të llojeve që do të identifikonin objektet e testimit dhe laboratorët për pasagjerët në vendin e tyre të nisjes, dhe për të siguruar që udhëtarët janë të sigurt dhe të aftë të udhëtojnë në destinacionin e tyre pa kufizime të tilla si karantina.

Asnjë qeveri nuk ka zbatuar një kërkesë që udhëtarët të vaksinohen para se të hyjnë në një vend tjetër. Sidoqoftë, CEO i linjës ajrore Australiane Qantas ka deklaruar synimet e tij që transportuesi të kërkojë vaksinime përpara udhëtimeve ndërkombëtare.

“Ne po shikojmë të ndryshojmë termat dhe kushtet tona për të thënë për udhëtarët ndërkombëtarë që do t’u kërkojmë njerëzve të bëjnë një vaksinim para se të mund të hipin në avion,” tha CEO i Qantas Alan Joyce.

Zëdhënësit e të dy Korean Air dhe Air Zelanda e Re kanë thënë se linjat ajrore në fund të fundit mund të kërkojnë që pasagjerët të vaksinohen në mënyrë që të fluturojnë.

Ndërkohë, miliona amerikanë udhëtuan gjatë festës së Falënderimeve, pavarësisht paralajmërimit të Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) kundër vizitës së të afërmve dhe miqve. Koordinatorja e përgjigjes për koronavirusin e Shtëpisë së Bardhë, Dr. Deborah Birx shprehu shqetësimin e saj në lidhje me një rritje të rasteve COVID-19 pas udhëtimeve për pushime dhe vazhdoi të këshillonte Amerikanët që të testoheshin pas tubimeve të festave.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker