Aktualitet

Pfizer, e para vaksinë kundër Covid-19 që merr licensë të përhershme

Vaksina Pfizer nga BioNTech, është e para që shkon përtej licencimit të përkohshëm për përdorim te njerëzit 16 vjeç e lart. Sipas Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave, kjo do te hapë rrugën për kërkesat e vaksinimit nga spitalet, kolegjet, kompanitë dhe organizatat e tjera.

Pfizer tha se kishte dorëzuar të dhëna në FDA me 44,000 pjesëmarrës në provat klinike në Shtetet e Bashkuara, Bashkimin Evropian, Turqinë, Afrikën e Jugut dhe Amerikën e Jugut. Sipas të dhënave, vaksina është 91% efektive në parandalimin e infeksionit, një përqindje pak më e ulët se dhjetorin e kaluar, kur u lëshua leja e urgjencës.

Sipas industrisë farmaceutike, zvogëlimi i katër pikave është për shkak të faktit se studiuesit kishin më shumë kohë për të identifikuar pacientët e infektuar.

Një sondazh i fundit i Fondacionit Kaiser Family zbuloi se tre nga 10 persona të pavaksinuar thanë se kishte të ngjarë të vaksinoheshin me një vaksinë plotësisht të licencuar.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker