Aktualitet

Rreth 1.7 miljon Shqipëtarë jan nëpër Botë

Rreth 1,68 milionë shqiptarë jetojnë jashtë vendit pasi kanë ikur si emigrantë, ose thënë ndryshe rreth 37 % të shtetasve shqiptarë në total.

Të dhënat e fundit, tregojnë se në Diasporë jetojnë 884.719 burra dhe 799.416 gra.

Në një analizë të këtyre të dhënave, Diaspora përfshin një popullsi relativisht të re, ku grupmosha 0-14 vjeç është rreth 19 %; pjesën kryesore e zë grupmosha 15-64 vjeç me rreth 76 % dhe ajo mbi 65 vjeç afërsisht 5 %.

Duke komentuar këto statistika, gazetari Klodian Tomorri shkruan: “Si zogjtë e korbit. Shqipëria ka 2.87 milionë banorë. Instat tha sot se 1.7 milionë të tjerë janë të shpërndarë nëpër botë. Fiks si zogjtë e korbit. Bëj reforma të suksesshme këta këtu brenda, kris mileti jashtë”.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker