Aktualitet

Shkakton halucinacione të tmerrshme dhe…Droga e re nga Kina që po alarmon Perëndimin

Një drogë e re sintetike, e quajtur ndryshe ‘Ekstazia e rreme’ që dyshohet se është prodhuar në Kinë, po shpërndahet masivisht në lokalet e natës në Britaninë e Madhe duke sjellë dhe reagimet e shoqatave për rreziqet e saj.

Droga e fuqishme e krahasuar me MDMA po shitet në Britani në formën e pluhurit dhe kristalit dhe duket se po përdoret nga shumë të rinj.

Disa përdorues thonë se substanca e njohur si 4-CMC shkakton humbje të kujtesës dhe halucinacione të tmerrshme.

Autoritetet po hetojnë nëse droga e re ka lidhje me dy vdekje në kohët e fundit në Bristol dhe Londër.

Sipas ekspertëve, çështjet e kufirit që lindin pas Brexit, bllokimet e Covid dhe konfiskimi i sasive të mëdha të drogës në Holandë, nga ku vjen shumica e furnizimit me ekstazi në Mbretërinë e Bashkuar, ka ngadalësuar furnizimin me drogë sintetike dhe për këtë arsye trafikantët kanë gjetur alternativa.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker