Kuriozitet

Shpikja e shekullit/ Amerikanët do aplikojnë pilulën antiplakje tek ushtarakët

Ushtria amerikane po teston një pilulë të re anti-plakjeje që mund të reduktojë shpejtimin e plakjes tek njeriu.

E prodhuar nga Komando e Operimeve Speciale (SOCOM), pilula është pjesë e qëllimt të Pentagonit për të përmirësuar performancën njerëzore, raporton Breaking Defense.

Medikamenti mund të ndihmojnë në prodhimin e një niveli të lartë të një elementi që mendohet se redukton inflamacionin dhe rinon qelizat. SOCOM pritet të nisë testet klinike vitin që vjen.

Nëse rezultatet janë të suksesshme, pilula mund të ketë potencialin që me të vërtetë të shtyjë plakjen, e madje edhe të parandalojë lëndimet, gjë që do të sillte një ndryshim të madh, thotë Lisa Sanders, drejtoresha e departamentit të Shkencës dhe Teknologjisë për Forcat Speciale.

Për të prodhuar pilulën, SOCOM po bashkëpunon me laboratorin privat Metro International Bichem..

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker