Kuriozitet

Teknologjia 5G hyn në bujqësi/ Fermerët brazilian të sojës aplikojnë teknologjinë 5G me pajisjet Huawei

Shteti fermë brazilian i Goias zhvilloi një projekt pilot të Enjten për të rritur produktivitetin dhe për të ndërmarrë veprime të shpejta kundër sëmundjeve duke përdorur teknologjinë dhe pajisjet e gjeneratës së pestë të siguruar nga Huawei Technologies Co. të Kinës.

Përhapja e aplikacionit për mbështetje bujqësore për fermerët e sojës vjen në një kohë kur qeveria e Brazilit po shqyrton nëse do të ndalojë përdorimin e pajisjeve Huawei në ankandin e vitit të ardhshëm të spektrit të frekuencave 5G për kompanitë e telekomit.

Komunikimet 5G do t’u lejojnë prodhuesve të përmirësojnë të korrat përmes mbledhjes së informacionit nga sensorë të vendosur në fusha, në korrje dhe dronë, në mënyrë që të mund të kryqëzohen lehtësisht me të dhëna meteorologjike dhe lagështia, tha drejtori i marketingut Huawei Brasil Tiago Fontes.

Kombinimi i komunikimeve të shpejta me bandë të gjerë me përpunimin e të dhënave në kohë reale do t’u japë fermerëve në një orë informacion që më parë do të merrte tre ditë në mënyrë që ata të mund të ndërmarrin shpejt veprime kundër sëmundjeve dhe kërcënimeve të tjera ndaj të korrave të tyre, tha ai.

“Ne e lançuam këtë aplikacion për sojë për të treguar se si 5G e përdorur me dron mund të rrisë produktivitetin dhe të ulë kostot e herbicideve”, tha Fontes me telefon.

Piloti u nis në qytetin e fermave të sojës në Rio Verde dhe përdor një rrjet 5G të ndërtuar nga kompania e telekomit Claro, një njësi e América Móvil të Meksikës.

Përfaqësuesit e Huawei nuk pranuan të komentojnë mbi një raport të Enjten se rregullat e hartuara për ankandin e frekuencave të spektrit në gjysmën e parë të vitit 2021 nuk përjashtojnë Huawei.

Gazeta Folha de S.Paulo njoftoi të Enjten, duke cituar burime qeveritare, se rregullatori i telekomunikacionit Anatel ka propozuar rregulla që nuk përjashtojnë Kompaninë Kineze.

Presidenti i ekstremit të djathtë të Brazilit Jair Bolsonaro do të duhet të marrë ndonjë vendim mbi ndalimin e Huawei. Qeveria e tij ka qenë nën presion nga administrata Trump për të përjashtuar Huawei për shkak të shqetësimeve të sigurisë.

Kompanitë e telekomit në Brazil, të tilla si Claro, janë kundër një ndalimi sepse ata tashmë përdorin pajisjet Huawei./ Perktheu Apel.Media

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker