Aktualitet

UDHËZUESI PËR MATURËN 2021/ JA FORMULARI DHE KALENDARI ME DATAT E APLIKIMIT

BESARTA BASHA/ Si çdo vit, Ministria e Arsimit hap procesin e Maturës Shtetërore 2021

Ende pa u bërë dy muaj shkollë, që në datën 6 nëntor, ministrja Evis Kushi ka firmosur formularin e aplikimeve për në universitet bashkë me datat dhe programet orientuese për nxënësit e viteve të fundit, gjimnaz. Aplikimi nis këtë të martë dhe zgjat deri në 10 dhjetor, bazuar në një kalendar datash sipas tabelës bashkëngjitur. Ajo çfarë duhet të bëjnë ky brez maturantësh është përzgjedhja që tani e lëndës ku do të testohen në qershor, e cila ka rol kyç në garën universitare.

FORMULARËT

Përveç ndryshimit vjetor, asgjë e re në formularin e aplikimeve për maturantët e rinj e të vjetër. Gjithë çfarë plotësohet janë të dhënat personale dhe shkollore, midis të cilave lënda ku maturantët priren të shkëlqejnë më shumë si dhe gjuha e huaj, provim të cilin e kanë me detyrim. Një pyetje e veçantë te rubrika e parë kërkon të zbulojë numrin e maturantëve që kanë ndërmend të studiojnë jashtë vendit, jo vetëm si statistikë mbi orientimin e të rinjve, por edhe me qëllim për të përgatitur në kohë diplomat e pjekurisë. Në larminë e lëndëve që maturanti ka zhvilluar në gjimnaz, do të jenë vetëm tetë për shkollat e mesme të përgjithshme. Më të thjeshtë e kanë zgjedhjen të mesmet artistike me vetëm tri alternativa, ndërsa profesionalet janë plot 38 të tilla.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker